Gå videre til innhold
Årets Fargekart - Stråleblink
Årets Fargekart - Stråleblink

Pressemelding -

Årets farge 2022 er gul

Gjennom ti år har Fargerike kåret Årets Farge, og i år har juryen falt for en farge som symboliserer liv, glede og nye begynnelser. Årets farge er gul!

– Etter et spesielt år, søker vi nå mot lysere tider. Mot muligheten til endelig å tilbringe tid sammen igjen, å leve sammen omringet av lys, glede og strålende solskinn. Gult er en farge som tar mismotet bort og gjør oss klare for en ny start, sier kreativ leder i Fargerike, sier Tale Henningsen begeistret.

Velkommen til solskinnet
Gult er en farge som tilfører varme til alt fargen berører, som en liten dråpe sollys som gjør det hvite mindre hardt og det sorte varmere og lunere. Fargene blir rett og slett mildere stemt med litt gult i.

– Vi finner Årets Farge 2022; Stråleblink FR2272 der solstrålene tvinger seg gjennom tett løvskog, eller blågrått skylag. Dette er en gulfarge som løfter rommet og sikrer eleganse, nesten uansett hvilke materialer og farger den settes inntil. Jeg synes at ordet «lekker» beskriver denne fargen godt, forteller Henningsen.

Nå vil vi leve
Å kåre Årets Farge er en møysommelig prosess. Omgivelsene påvirker oss selvfølgelig, enten det er arkitektur, natur, personligheter eller dyktige fagfolk med øye for trender. I år ble fire farger presentert for juryen, og alle tok frem den samme berusende fargen – Stråleblink.

– Se for deg strålen som bryter gjennom skyene, leker i tåken og får bakken til å dampe. Det lille glimtet av et løfte om en ny dag eller varmere vær. Blomstene som åpner kronbladene i samme øyeblikk som du vender ansiktet mot solen, kjenner varmen og anerkjenner at dette faktisk er selve livet – nå vil vi leve igjen, sier Henningsen.

Nytt fargekart
I forbindelse med kåringen av Årets Farge, lanserer Fargerike et nytt fargekart. Det nye fargekartet er en hyllest til det vakre, livgivende lyset som får oss til å løfte hodet. De gule omgivelsene byr på en tilstedeværelse det er godt å bo i og en drahjelp til det lune hjemmet vi ønsker oss. Nyansene skaper de nødvendige spenningene, samtidig som at roen bevares.

– Gult kan være søtt, frekt og sterkt. Den kan være nedtonet og glødende, ung og nostalgisk. Vi ser den på bygninger, i festsaler, på soverom i de kuleste Insta-postene – og hjemme hos oss selv. I dette fargekartet finner du farger som er Lyse og luftige, Eksotiske og luksuriøse, Vågale og livlige, Ekte og landlige. De første bokstavene i disse nøkkelordene blir til LEVE, og det er jo det vi vil akkurat nå.

10 år med farger
– I år har vi 10-årsjubileum på Årets Farge. Det er vi stolte over, og vi synes det er gøy å bidra til at folk trekker farger inn i livene sine, sier Henningsen.

Her kan du se hvilke farger som har vunnet de siste ti årene!

 • 2022 STRÅLEBLINK!
 • 2021 Himmelkyss
 • 2020 Elvesand
 • 2019 Sølvgrønn
 • 2018 Blått
 • 2017 Rødt
 • 2016 Rosa
 • 2015 Orange
 • 2014 Blågrønn
 • 2013 Lilla
 • 2012 Grønt


Related links

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 94 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold