Gå videre til innhold
Årets Farge 2023 - Oseandrøm
Årets Farge 2023 - Oseandrøm

Pressemelding -

Årets Farge 2023 er Oseandrøm

Hva føles vel bedre enn å lyse opp høstmørket med nye, vakre farger? Nå har vi kåret Årets Farge og den heter Oseandrøm.

Kåringen av Årets Farge 2023 er den ellevte i rekken. Juryen har som vanlig vært gjennom en lang og grundig prosess med mange morsomme diskusjoner og enda flere flotte farger før valget endelig falt på Oseandrøm.

Oseandrøm FR2304

Dyp, sterk og rik farge
– Årets Farge-kåringen er ett av årets store høydepunkter i Fargerike. Den store ledestjernen i Årets Farge 2023 er fargen Oseandrøm. Svært mange mennesker har blått som sin favorittfarge. Vi henger oss på, men har gitt den et anslag grønt, noen salte toner og en anelse dramatikk. Oseandrøm er en dyp, sterk og rik sjøblå farge. Dette er virkelig en farge med mange muligheter. Den har glidd lett inn i ulike rom, beskrivelser og ikke minst har den vært utrolig fotogen. For oss som har jobbet frem denne fargen, har den fremkalt en egen glede, sier Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

– Fjorårets farge var gul, og årets farge er sjøblå. Hvorfor det?

– Det er mange farger om dagen, og fargene er overalt. Heldigvis! I fjor var det den gule gleden vi trengte etter to år med nedstenging, men vi begynte allerede å se tendensene til den sjøblå fargen da. Hvert år går vi grundig til verks for å kåre årets farge. Vi er på flere messer og vi følger med på trendene. I år laget vi et moodboard med ord og bilder som beskriver stemninger – og selvfølgelig presenterer vi flere farger. Den sjøblå fargen tok tidlig ledelsen blant jurymedlemmene, både når det gjaldt tekstiler, kunst og klær. I tillegg til disse parameterne, har vi en viktig ingrediens som veier tungt i kåringen; nemlig livet vi lever nå, sier Henningsen.

Tilbakeblikk og fremtidstro
Navnet på Årets Farge er sammensatt av ordene osean og drøm. Osean er et gammelt ord for hav, så vi ser altså litt tilbake på de store verdenshavene i første del av navnet. Andre del av ordet er drøm, et ord som peker framover og som skal beskrive gleden i det som kommer.

– Jeg synes det beskriver tiden vi lever i nå. Vi ser oss litt tilbake, men aller mest ser vi fremover. Dermed synes jeg at navnet Oseandrøm passer perfekt, sier Tale O. Henningsen.

Helt nytt fargekart
Til Årets Farge 2023 har Fargerike også utviklet et eget fargekart, og lanserer nå hele seks nye farger. Til fargen Oseandrøm har det blitt skapt fem nye farger i lysere og mørkere valører.

– En farge støttes opp av andre farger, materialer og stiler, og Oseandrøm trenger farger for å leve videre. Jeg håper at folk kan finne inspirasjon og mange spennende kombinasjoner i dette fargekartet. Dette er ikke bare trendfarger for 2023, men farger som har vært med oss alltid – derfor dette ordspillet med vann, forteller hun.

Seks farger og mange muligheter
De seks fargene gir muligheter til å harmonisere livene våre samt gjøre hjemmene våre mer personlige, enten du liker det klassiske, det naturlige eller det moderne.

– De lyse fargene Vannboble og Kildevannhar sprudlet rundt oss med en egen delikat følelse og gitt en egen drømmende letthet, som har forsterket den rike og noe tyngre Oseandrøm. Motsatsen har vært Tidevann og ikke minst den sorte Havseilas. Dette er to dype og kraftige farger som krever og utfordrer deg med en egen oppmerksomhet. Salt Aqua sammen med Oseandrøm, gir oss to farger som spinner sammen, fargesterke og klare. Sammen setter de tonen for en nesten hypnotisk lekenhet. Det er en ung og klar farge, men samtidig kan den også være i de voksnes rekker, avslutter Henningsen.

Vannboble FR2301

Kildevann FR2302
Salt Aqua FR2303Oseandrøm FR2304

Tidevann FR2305

Nattseilas FR2306

PS:

Vi har alle våre favoritter, og uansett hva som appellerer til dere, elsker vi i Fargerike å møte dere, sette sammen nye paletter og finne frem til nye favorittfarger. Ikke minst er vi glade for å kunne ta med oss det drømmende, mørke og friske fargekartet for Årets Farge 2023 inn i hjemmene deres! I dette fargekartet er det dessuten ikke bare farger. Vi har også fylt det med masse gode interiørløsninger, slik at vi kan å utfordre dere på både farger og stilvalg.

Her er årets farger de siste 11 årene:

 • 2023 Oseandrøm
 • 2022 Stråleblink
 • 2021 Himmelkyss
 • 2020 Elvesand
 • 2019 Sølvgrønn
 • 2018 Blått
 • 2017 Rødt
 • 2016 Rosa
 • 2015 Orange
 • 2014 Blågrønn
 • 2013 Lilla
 • 2012 Grønt

Related links

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 96 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold