Gå videre til innhold
Det bugner av friske farger og mønstre på trendmessene i vinter.
Det bugner av friske farger og mønstre på trendmessene i vinter.

Nyhet -

Trendrapport: Siste nytt fra London og Paris

Fargerike har tatt pulsen på trendene i London og Paris. Det er bare å glede seg!

– Farger, buer og naturmaterialer er noen viktige stikkord fra messen i London, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Hun har nettopp besøkt noen av de største interiør- og designmessene i Europa og kan blant annet fortelle at grå toner er på vei ut.

80-tallet med farger og buer

– Inn kommer varme farger og mønster med blåtoner, og det er mye grønt og rosa. Vi ser også at 80-tallet er tilbake på fargefronten, blant annet med sine friske aqua-farger. – Det rimer godt med fargen «Oseandrøm» som ble kåret til Årets Farge 2023! Det er mye strietapet, og vi så til og med glassfiber med tøffe tegninger – akkurat som på 80-tallet, forteller hun.

Når vi snakker om 80-tallet, kommer vi ikke utenom buer. Buer er fortsatt høyaktuelt, men de har fått en litt mer organisk form.

– Vi har allerede sett art deco-buen i noen år, og nå kommer også den nyreformede buen tilbake. Vi ser det på tepper som kommer i flere ulike former, og det er også myke former i både glass og kunst; sier Henningsen og legger til:

– Det ekte, naturlige og organiske finner vi også i materialer, og det er mye tre, sten, terrakotta og marmor. Når det er sagt, så er det eksotiske fortsatt til stede, med mønster på vegger og gardiner. Men sofaen, den beholder vi hvit, forteller hun.

Mormor på moten

Som en frisk motsats til det hvite og tradisjonelle, ser vi igjen neon i alle varianter og til alle stiler – selv til stilen som kalles «grandmacore». Grandmacore er en stil der det er småblomstret mønster, blonder og hjemmekoselige broderier som gjelder, nå altså med en dæsj neon!

Optimisme og liv i Paris

Fargerike har også vært på messene Déco Off og Maison&Objet i Paris. Sistnevnte holdes hvert halvår og regnes for den aller viktigste innen design, interiør og livsstil i Frankrike, og er en av de viktigste i Europa. Felles for begge messene er at det er en glede og en optimisme som rår, og vi kan fråtse i alle stiler!

– Messene i Paris bærer bud om nytt liv! Nå skal vi leve til det fulle. Alt er lov, enten du har en forkjærlighet for det dekadente 20-tallet eller til 80-tallets glade farger. Vi var bokstavelig talt i himmelen, og så både fargerike luftballonger og vakre svaler på messene. Svaler bærer jo bud om håp, suksess og nytt liv, og hvem vil vel ikke ha alt dette, spør Henningsen.

Gjenbruk og bærekraft

Men håp alene er ikke nok. Sammen må vi ta bevisste valg, og vi må skape nytt fra gammelt. Nettopp nytt liv fantes over alt i Paris.

– Gjenbruk og bærekraft er viktige stikkord. Resirkulering av materialer danner nye, vakre overflater, og vi så bruk av treverk i mindre stykker satt sammen til vakre intrikate mønster. Naturen var i fokus også gjennom fargene og mønstrene vi så. Igjen så vi mye grønt, rosa og blomster, men også jordfarger og det rene og hvite, forteller Tale Henningsen.

– Det er oppløftende å se at optimisme, håp og glede går igjen som en rød tråd akkurat nå!

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold