Gå videre til innhold
Gi farge til taket, det må ikke være hvitt.
Gi farge til taket, det må ikke være hvitt.

Blogginnlegg -

Se opp! Nå skal taket males!

Taket må være hvitt, ikke sant? Nei, ikke nå lenger! Fargede tak er en økende trend.
Ved å fargelegge taket kan du nemlig skape en helt ny romfølelse og atmosfære.

De færreste tenker ikke så mye på hvilken farge det skal være i taket. Det har liksom bare blitt malt hvitt uten at vi har tenkt så mye over det. Men taket er en like stor flate som gulvet, og fargen på taket har en enorm påvirkning på rommet.

– Med takfargen kan du skape kontraster eller myke overganger. Du kan også heve eller senke taket visuelt ved hjelp av farger. Med riktig fargesetting av taket, får du rett og slett en helt annen helhet og opplevelse av rommet, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Velg lik farge på vegg og tak - fargen Bondeblå FR1915 gir en lun ramme til soverommet.

Hvilken stemning ønsker du?
De som følger med på interiørtrendene på Instagram og Pintrest, har nok fått med seg at malte tak er en voksende trend. Det er både duse farger, knallfarger og tapeter i taket som gjelder. Før du går i gang med å male taket, er det greit å spørre seg selv hva rommet skal brukes til. Skal det soves, lekes eller slappes av? Fargene skaper stemningen, så velg farger som underbygger den stemningen du ønsker.

Vakkert tak malt i fargen Nude FR2510. Veggene har fargen Salix Alba FR1464.

Små nyanser – store forskjeller
Dersom du synes det virker litt skummelt å male taket i en ny farge, skal du vite at selv små nyanseforskjeller kan utgjøre store forskjeller for opplevelsen i rommet. Duse farger fungerer i tak også, i de fleste rom og takhøyder, og dette vil være med på å skape et mer harmonisk uttrykk.

Sofistikert og elegant - Årets Farge 2021 Himmelkyss FR2160 blir vi ikke lei.

Samme farge på vegger og tak
Malte tak er en ypperlig måte å bringe mer farge inn i rommet på. Mange velger å gå for samme farge på tak og vegger. Dette passer i nær sagt alle rom, og gir en følelse av harmoni, helhet, ro og en bedre romfølelse. Maler du vegger og tak i samme farge, kan det nesten ikke gå galt!

Ønsker du et rom med masse glede? Velg Stråleblink FR2272 - Årets Farge 2022.

Kontraster for den modige
Dersom du er i et vågalt humør, kan du skape spennende kontraster ved å velge to ulike farger. Merk deg at mørke farger passer godt i store rom med sjenerøs takhøyde og mye lysinnslipp. I mindre rom kan mørke farger føre til at vi føler vi får taket i hodet. Hva med å prøve et tapet i taket, eller en knallfarge? Taket er gjerne det siste vi ser før vi sovner og det første vi ser når vi våkner, og noen ganger er det kanskje en sterk farge i taket akkurat det man trenger?

Varm velkomst med Solbærtoddy FR1190 i taket.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold