Gå videre til innhold
Teppelegg hjemmet med nye farger

Blogginnlegg -

Teppelegg hjemmet med nye farger

Uansett hva slags gulv du sverger til, så er overflaten vi går på en viktig del av rommet. Gulvets farge setter også preg på veggfargene, og den er med på å skape lunhet og ikke minst er gulvet med på å sette stilen.

Hvem har sagt at vi må ha trefarget gulv? Ikke vi! Vi slår et slag for tepper - et teppe kan nemlig gjøre underverker i et rom.

Lunt og lekkert

Nå er vegg-til-vegg tepper tilbake i de norske hjem. Tenk deg følelsen av å våkne om morgenen, og sette beina på et lunt og varmt, teppekledd gulv! Tepper er ikke bare med på å skape hotelluksus på ditt soverom, det gjør noe med akustikken. Det er stille, mykt og behagelig, og det gir mange muligheter til å få det lekkert og lunt i hjemmet.

Du kan også skape et spennende rom ved å gi gulvet mest farger i rommet. Noe av det gøyeste med teppegulv, er at du kan velge og vrake i spennende farger du kan gi gulvet på soverommet ditt. Om vegg-til-vegg teppe blir for mye, kan du heller velge tepper med et annet formspråk. Du får tepper i alle former. De kan for eksempel være runde, firkantet eller måneformet – du bestemmer!

Årets farge på vegger og gulv

Årets farge er Oseandrøm. Oseandrøm er en dyp, sterk og rik sjøblå farge med mange muligheter. Den glir lett inn i ulike rom, og fargen ble raskt en favoritt blant jurymedlemmene under kåringen av Årets Farge både når det gjaldt tekstiler, kunst og klær.

Til årets farge ble det også laget et fargekart med til sammen seks farger. De seks fargene gir muligheter til å gjøre hjemmene våre mer personlige, enten du liker det klassiske, det naturlige eller det moderne. Her kan du se hvordan vi bokstavelig talt har teppelagt rom med de seks fargene.

Det klassiske:

Vegg-til-vegg teppe forsterker det rene inntrykket sammen med gardiner som går fra gulv til tak. De lyse, hvite flatene skaper en motsats til den sterke fargen Salt Aqua, og resultatet blir svalt, vakkert og velkomment!

Til den klassiske stilen er viktige elementer som gull og avpassede tepper, det gir et møblert uttrykk.

Det er ofte enkelt å sette alle møbler inn til en vegg, da får de liksom et trygt hjem. I dette rommet har vi satt sengen midt på gulvet. Gulvteppet gir oss litt hjelp – sengen blir sentrert og den finner også en trygg plass. Perfekt til barn i lek, hvor grensene er flytende og en seng kan være alt fra et land til en bil.

Det naturlige:

Runde tepper skaper en oase, og naturtepper tar naturen med inn. Her har vi brukt fargen Vannboble for å fange akkurat det vi ser i naturen.

Det moderne:

Liker du den moderne stilen kan du bruke vågale farger som sammen skaper en overraskende, ny effekt. Vi har gitt denne nye fargelæren navnet Nabokulør-splitt. De røde tonene eksploderer sammen mot den sterke blå fargen Salt Aqua, som gir en "glossy" følelse av Hollywood. Det hele roes ned av de hvite flatene i taket. Hvitt er perfekt til den friske fargen.

Til denne stilen kan du velge tepper med et annet formspråk, som måneform eller en form som betyr noe for deg! Det er dessuten mange tepper med mønster som passer til denne stilen. Trellis-mønster og mye geometerisk mønster er populært.

Faktaboks: Dette er de nye fargene:

De lyse fargene Vannboble og Kildevann har sprudlet rundt oss med en egen delikat følelse og gitt en egen drømmende letthet, som har forsterket den rike og noe tyngre Oseandrøm. Motsatsen har vært Tidevann og ikke minst den sorte Nattseilas. Dette er to dype og kraftige farger som krever og utfordrer deg med en egen oppmerksomhet. Salt Aqua sammen med Oseandrøm, gir oss to farger som spinner sammen, fargesterke og klare. Sammen setter de tonen for en nesten hypnotisk lekenhet. Det er en ung og klar farge, men samtidig kan den også være i de voksnes rekker.

PS:

Vi har alle våre favoritter, og uansett hva som appellerer til dere, elsker vi i Fargerike å møte dere, sette sammen nye paletter og finne frem til nye favorittfarger. Ikke minst er vi glade for å kunne ta med oss det drømmende, mørke og friske fargekartet for Årets Farge 2023 inn i hjemmene deres! I dette fargekartet er det dessuten ikke bare farger - vi har også fylt det med masse gode interiørløsninger, slik at vi kan utfordre dere på både farger og stilvalg.

CTA: Bli inspirert til hvordan du kan skape hotelluksus på ditt soverom med det brede utvalget teppegulv hos Fargerike.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold