Gå videre til innhold
Barnerom; lek, latter og mye moro!
Barnerom; lek, latter og mye moro!

Blogginnlegg -

Slik tryller du barnerommet til et ungdomsrom

Når barn blir ungdom trenger soverommet et løft. Her får du tips til hvordan du kan få det til på en enkel, morsom og rimelig måte.

Når barn nærmer seg tenårene blir de tydeligere på sine egne ønsker og sin egen identitet. De får et større behov for å vise at de i ferd med å bli voksne og at de har sin egen stil, og soverommet er et av de første synlige tegnene på det. Når tenårene nærmer seg, blir det større behov for nye løsninger, bedre utnyttelse av plassen, plass til venner - ja, rett og slett et kulere rom!

Et morsomt samarbeid
Hvis du tenker tilbake på ungdomstiden, så var du kanskje hakket modigere enn du er i dag. Rommet var din hule og det eneste stedet i boligen der du virkelig kunne sette ditt personlige preg med farger, bilder og interiør. Det er ikke alltid at ungdommens "personlige touch" står helt i stil med resten av huset, og som voksen kjenner du kanskje at du stritter litt i mot. Men ved å lytte til ungdommen din, kan dere finne gode løsninger sammen. 
– Ungdomsrommet skal romme alt fra søvn og lekser til venner og avslapning. Det er ikke alltid så lett å finne en stil som tåler endring, men det finnes mange enkle og rimelige måter å gjøre det på, sier kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike.

Her er noen tips som både ungdommen og de voksne kan like:

  • En effektiv måte å endre rommets uttrykk på, er å male rommet. Hvis du velger en tidløs farge, lever fargen godt gjennom flere faser. Grønt er en klassisk farge, men lek gjerne med flere farger også. Kanskje skal vinduskarmene få et strøk i en helt annen farge enn veggene, eller skal dere male taket i en annen farge enn veggene? Eller hva med å male døra? Det er bare maling og kan raskt males over senere. 
  • En enkel måte å endre uttrykket på, er dessuten ved å male møblene. Kanskje kommoden eller skapet kan piffes opp med en nye farger og nye knotter?
  • Ved å skifte gardiner, sengeteppe og putetrekk, kan du løfte rommet. Dette er både en enkel og rimelig måte å ta barnerommet inn i ungdommen på. Hvis de rer opp sengen og har noen store puter, kan senga kjapt bli en sofa med plass til venner.
  • Bytt ut de barnslige tegningene med moderne plakater, eller lag moodboard og kollasjer med favorittbildene deres. Print ut og sett det inn i kule rammer.
  • Kjøp inn noen grønne planter. I tillegg til at det gir rommet en mer voksen look, må ungdommen selv vanne og stelle plantene. Det gjør jo ingen ting at de lærer å holde liv i plantene heller! Kanskje har du noen avleggere de kan få bryne seg på?
  • Sørg for å ha nok oppbevaringsplass til bøker, minner og duppedingser. Det finnes mange fine bokser og kurver som gjemmer rotet på en dekorativ måte. En fin knaggerekke får sekker og klær opp fra gulvet og skaper et mer ryddig inntrykk, noe som igjen gjør det enklere å støvsuge og vaske rommet. For det må de jo gjøre selv når de har blitt så store, eller hva?

Teppefliser er utrolig praktisk, og litt kult på samme tid.

De nøytrale fargene smelter inn til resten av boligen. Ikke barnets første valg, men perfekt helhet. 

Barn elsker farger. Velg en lekker fargefirklang. Gule vegger harmoneres av senger i grønt og lilla, og i taket troner en blå lampe. Det blir ikke bråkete da de er litt dempet. 

På loftet under det skrå taket er verden lett og luftig. Enkelt og akkurat passe for en travel student. Når studenten er borte, blir det et lekkert gjesterom. 

Uansett hva du velger av farger, stoffer, leker og gulv, kan vi vel påstå at søvn er det viktigste for et barn som vokser? Tenåring er j også glad i en rolig morgenstund. Black out i tekstiler elle her en Duette fra Luxaflex gir ro og hvile etter en lang og hektisk dag. Barnesikring er et must, spør oss gjerne om hjelp. 

Nøytrale farger, krydret med spennende tekstiler gir et løft. Prikker kan passe like godt til sommerfugler som til neste fase med spill og sminkebord. Velg noen basiselementer som lett kan byttes ut med litt krydder som tilpasses alder. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold