Gå videre til innhold
Gult er en populær farge på tilbehør og tepper.
Gult er en populær farge på tilbehør og tepper.

Blogginnlegg -

Gule tepper på alles lepper

I en tid hvor grå og mørke vegger preger mange norske hjem, er gult blitt en populær farge på tilbehør og tepper.

– Gult er en energisk og optimistisk farge. Fargen representerer solen, og den gir både glede og varme til interiøret. Gult er en viktig farge i trendbildet, også på tepper, sier Torhild Rustenberg. Hun er kreativ leder i InHouse, og en av Norges ledende teppedesignere.

Forfriskende og sofistikert
– Fargen gir en forfriskende, men samtidig en sofistikert kontrast, og den tilfører varme og optimisme til interiøret. Vi ser sterke farger - farger som nesten popper - i tillegg til de dypeste gule tonene, fra mørk oker, nesten over i rust, forteller Rustenberg. Hun legger til at korngule toner, både innfargede korntoner og de naturlige fra for eksempel jute og sisal, også er veldig aktuelle.
– Alt er lov, og dette er en trend som vil vare, lover hun.

Årets farge på vegger og gulv
Etter å ha vært på Decorex-messen i London denne høsten, må Tale Henningsen i Fargerike si seg enig.
– Ton-i-ton og Colour Blocking har vært viktig i jobben med å finne Årets Farge som i år er den gule Stråleblink. Vi har jobbet med spennende nye og gule farger i kombinasjon med mørke tresorter og myke linstrukturer, sier Henningsen.

Strålende: Sterke farger kan ofte virke litt fremmed, så her har vi valgt et rolig teppe i lys beige som står fint til den flotte fargen Stråleblink FR2272, samt det lyse tregulvet. Her er ikke teppet i fokus, men det er med på å roe ned inntrykket 

Helt naturlig: Det naturlige materialet er i fokus i alt vi omgir oss med, kan Tale Henningsen fortelle. – Ryen på bildet er håndvevet i ull, og den tilfører noe underfundig og lekent til rommet.

Det er mye å ta av, både ensfarget og med mønster. Tradisjonelle størrelser, avlange og til og med runde. Så la Årets Farge 2022 - Gul finne veien til ditt gulv. 


Nabofarger i den varme delen av skalaen gir et varmt og godt rom å være i. Det runde gule skaper en koselig sone i rommet. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold