Gå videre til innhold
Gult er en populær farge på tilbehør og tepper.
Gult er en populær farge på tilbehør og tepper.

Blogginnlegg -

Gule tepper på alles lepper

I en tid hvor grå og mørke vegger preger mange norske hjem, er gult blitt en populær farge på tilbehør og tepper.

– Gult er en energisk og optimistisk farge. Fargen representerer solen, og den gir både glede og varme til interiøret. Gult er en viktig farge i trendbildet, også på tepper, sier Torhild Rustenberg. Hun er kreativ leder i InHouse, og en av Norges ledende teppedesignere.

Forfriskende og sofistikert
– Fargen gir en forfriskende, men samtidig en sofistikert kontrast, og den tilfører varme og optimisme til interiøret. Vi ser sterke farger - farger som nesten popper - i tillegg til de dypeste gule tonene, fra mørk oker, nesten over i rust, forteller Rustenberg. Hun legger til at korngule toner, både innfargede korntoner og de naturlige fra for eksempel jute og sisal, også er veldig aktuelle.
– Alt er lov, og dette er en trend som vil vare, lover hun.

Årets farge på vegger og gulv
Etter å ha vært på Decorex-messen i London denne høsten, må Tale Henningsen i Fargerike si seg enig.
– Ton-i-ton og Colour Blocking har vært viktig i jobben med å finne Årets Farge som i år er den gule Stråleblink. Vi har jobbet med spennende nye og gule farger i kombinasjon med mørke tresorter og myke linstrukturer, sier Henningsen.

Strålende: Sterke farger kan ofte virke litt fremmed, så her har vi valgt et rolig teppe i lys beige som står fint til den flotte fargen Stråleblink FR2272, samt det lyse tregulvet. Her er ikke teppet i fokus, men det er med på å roe ned inntrykket 

Helt naturlig: Det naturlige materialet er i fokus i alt vi omgir oss med, kan Tale Henningsen fortelle. – Ryen på bildet er håndvevet i ull, og den tilfører noe underfundig og lekent til rommet.

Det er mye å ta av, både ensfarget og med mønster. Tradisjonelle størrelser, avlange og til og med runde. Så la Årets Farge 2022 - Gul finne veien til ditt gulv. 


Nabofarger i den varme delen av skalaen gir et varmt og godt rom å være i. Det runde gule skaper en koselig sone i rommet. 

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Helje Beisland

Helje Beisland

Pressekontakt Markedssjef, Fargerike
Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert materiale

Relaterte nyheter