Gå videre til innhold
Tepper gir rommet akkurat den rette følelsen av mykhet. Foto: Per Erik Jæger
Tepper gir rommet akkurat den rette følelsen av mykhet. Foto: Per Erik Jæger

Pressemelding -

Høstens trender på tepper

Det har vært et annerledes år i år. De fleste av oss har tilbrakt mye mer tid hjemme enn normalt, og den nye tilværelsen har økt fokuset på hjemmet vårt. Gulvtepper er et viktig element her, da de både demper akustikk og forsterker ulike soner. Med en magisk effekt gir tepper også lunere rom, og er derfor ekstra viktige i dagens interiørbilde.

Derfor har Fargerike utarbeidet en ny webkatalog sammen med InHouse, som består av utvalgte tepper i ulike prisklasser og kvaliteter – og dekker dagens viktigste teppetrender.

Naturmaterialer er for oss nordmenn ekstremt viktig om dagen. Vi ønsker å ivareta miljøet inne og ute. Vi har jobbet med fornybare elementer som ull, jute og bambus, i tillegg til spennende, resirkulerte materialer. Naturen er en av våre viktigste kilder til avkobling, og vi bringer den gode følelsen inn i hjemmet med design inspirert av planter og landskap.


Teppe Alpen Stålgrå Dinesen i spennende struktur fra InHouse. Foto Sveinung Bråthen

Viskosetepper med sin flotte glans og luksuriøse overflate, er de mest populære teppene i Norge akkurat nå, forteller konseptansvarlig i Fargerike, Steffen Strømme, men også langhårede tepper og rustikke overflater. Han forteller videre at taktilitet er et viktig stikkord innenfor innredning, og det kommer tydelig frem i årets teppesortiment.


Teppe Essens med delikat glans fra InHouse. Foto Sveinung Bråthen

Kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen viser frem tepper med stor variasjon i mønster. Art Deco og Arts&Crafts henter sin inspirasjon fra historiske mønstre i et nytt formspråk, som fint finner sin plass i det moderne hjem. Etniske tepper med eksotiske innslag fra Sør-Amerika og Afrika er også i vinden, så vi er helt klart blitt tøffere i mønsterbruken vår, og variasjonen i type mønstre er stor.


Teppe Kenya-antrasitt, i lekent mønster fra Inhouse. Foto Sveinung Bråthen

Grått er den mest solgte teppefargen i Norge, og dette gjenspeiles i årets kolleksjon. Samtidig er det en dreining mot varmere farger, uttaler designer Torhild Rustenberg i InHouse. Toner som taupe, sobel, korngul og jute er gode eksempler på dette. Sterkere gultoner som sennep og oker er også veldig aktuelle, i tillegg til ulike nyanser av grønt og blått.

Den nye teppekolleksjonen er nå tilgjengelig og kan bestilles i alle Fargerike-butikker over hele Norge. Vi har interiørkonsulenter som kan hjelpe til med teppevalget. Trenger du å tilpasse tepper til spesialmål, er det også mulig.

Se hele teppekolleksjonen her: https://www.fargerike.no/magasin/innetepper/

Emner


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 101 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold