Gå videre til innhold
Myke nyanser – forførende vakre

Pressemelding -

Myke nyanser – forførende vakre

Ton-i-ton, harmoni, nyanser og skalaer er ord vi ofte ser i sammenheng med fargetrender i 2016. Nå har Fargerike satt sammen et fargekart som presenterer fem ulike fargeskalaer inspirert av det myke, med lune tekstiler, matte flater, varme pasteller. I fargekartet er de ulike fargetonene satt sammen slik at de gir en harmonisk og melodisk helhet, og fra nyansenes glidende overgang får vi et modent og klassisk preg. Innenfor hver skala finner du dempede nyanser som er enkle å bruke, og sterkere farger som krever litt mer.

Fargerike har lekt seg med 5 høyaktuelle paletter, fargen rosa som er kåret til Årets Farge 2016 har fått nytt liv i paletten engelske hagen. Blågrønt som har vært i vinden en stund skiller lag, og vi får frem 2 vakre paletter, den myke vakre blå og skogens deilige grønne. Sanselig røde farger og gule toner har vært fraværende en stund, men vi ser mer og mer av disse fargene fremover.

Fargene er skapt slik at de er vakre når de kommer sammen, men de er også nydelige alene, sier Tale O. Henningsen, Kreativ Leder i Fargerike. En herskapelig villa fra forrige århundre er brukt som lerret, noe som har fått frem fargene på en vakker og stemningsfull måte, men fargene kler likeså godt et moderne hjem. Fargenes naturlighet og matte overflate står godt til nordiske tresorter og design. Fargene er inspirert av naturen. Fyrrige røde jordtoner, kjølig blått fra himmel og hav og skogens grønne ro, blomstenes rosa og lillatoner og solrik gul. Her kan alle finne en farge de elsker. Fargene er laget for at du skal kunne leke deg med å sette dem sammen lag på lag og la de smelte sammen i ditt personlige uttrykk, avslutter Tale.

DE FEM FARGESKALAENE:

Sanselig Rød

Røde farger er kraftfulle og gir en spennende dybde til rommet. Dette er varme og sanselige nyanser som er inspirert av fargene vi finner i jordsmonnet. Akkurat som blank fløyel leker de med lyset og forandrer seg hele tiden. Disse fargene er perfekte hvis du ønsker en glamorøs og bohemaktig stemning. Duse nyanser som Rød Sand FR1327 og Pastelldrøm FR1328 har et nostalgisk preg og gir luftig romfølelse. På den andre siden av skalaen finner du de dype fargene Høstglød FR1331 og Kastanjenøtt FR1332 som gir et modent og eksotisk uttrykk.

Engelsk Rose

Denne paletten henter inspirasjon fra roseblader og nyansene spenner fra det sarte og lette til det dype og sensuelle, en annen side av Årets Farge 2016, rosa. De delikate fargene gir en frisk og sommerlig følelse selv på en norsk vinterdag. Brukt sammen med nyanser i grønt får du virkelig fremhevet den frodige hagefølelsen. Blek Rose FR1361 og Fransk Marmor FR1359 er kjølige toner som er lette å bruke som grunnfarger. Mørk Orkide FR1364 og Tulipan FR1363 er heftigere farger som er spennende å bruke på detaljer og mindre flater. Tør du kan du male hele rommet.

Drømmende Blå

Blå er en magisk farge som vi alltid vil komme tilbake til, og høyaktuell i 2016. Den gir følelsen av ro og nærhet samtidig som den har en kjølig distanse i seg. Denne paletten tar oss fra dypeste havbunn til klar vinterhimmel. Rim FR1343 er den kaldeste av de alle og gir luftige og svale rom. Havis FR1350 og Dråpe FR1346 har mer varme i seg, mens Frostrøyk FR1348 og Sommernatt FR1347 er dype nyanser som gir lune og stemningsfulle rom.

Organisk Grønn

Det er lett å finne roen i grønt, denne paletten kan sammenlignes med å gå en tur i skogen. Her finner du varme nyanser som gir en følelse av trygghet og ro, men også friske farger som gir energi og

inspirasjon. Aura FR1354 og Myk Eng FR1352 er rolige farger som er enkle å kombinere med andre farger og passer i de fleste rom. Teblad FR1358 har derimot mer intensitet og fungerer som en energipille i rommet. Vårnatt FR1356 er mørk og litt mystisk, og er perfekt når du vil skape dybdefølelse.

Gyllen Gul

Gult er en farge som varmer og stråler, og i denne paletten vil du finne dempede og myke nyanser av gult som minner om fargespillet i gyllen halm. Disse fargene har en naturlighet over seg og gir harmoniske rom det er lett å finne roen i. Perlesukker FR1335 kan nesten oppfattes som beige og er en velegnet grunnfarge som er lett å kombinere med de fleste stiler. Nymåne FR1338 er mer intens og gir et sterkt og energisk uttrykk. Vårkrystall FR1341 har mye grønt i seg og er nydelig til en dempet, nordisk stil.

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold