Gå videre til innhold
​Den nye fargeleggingstrenden - Mennesker trenger farger!

Pressemelding -

​Den nye fargeleggingstrenden - Mennesker trenger farger!

Etter mange år hvor det nærmeste vi kom farger i livene våre var Caffe Latte, mener Fargerike at vi i tiden fremover vil gå tilbake til røttene våre, og igjen våge å være mer fargerike. Er det derfor vi nå ser at flere og flere voksne har funnet fram fargeblyanter og tusjer og satt seg ned med fargeleggingsbøker?


Mennesker trenger farger i tilværelsen

-Det å fjerne farger fra tilværelsen er ikke godt for oss mennesker, sier Tale Henningsen, Kreativ Leder i Fargerike.

- Det kan høres litt rart ut, men forskning viser at vi blir stresset og ukomfortable av å omgi oss med hvitt, for fargen er verken så beroligende eller avslappende som mange nordmenn tror, sier Tale.

Farger er viktige for mennesker, og har innvirkning på både psyke og helse. Fargerike gjennomfører hvert år, i forbindelse med kåringen av Årets Farge, en stor fargeundersøkelse på nordmenn gjennom Norstat. Årets undersøkelse viser at nordmenn generelt både er glade i farger og ønsker seg mer fargerike omgivelser på hjemmebane.

Gjennom historien har nordmenn alltid brukt mye farger

- Hvis du ser tilbake i historien, har nordmenn et sterk forhold til farger, sier Tale Henningsen.

- Vi har alltid vært glad i farger, og gjerne brukt sterke farger, så de siste ti årene har faktisk vært ganske atypiske med så stort fokus på hvitt, beige, grått og andre nøytrale toner.

Fargehandelskjeden Fargerike tror vi i tiden fremover i større grad vil lengte tilbake til å sette farge på tilværelsen.

- I årets undersøkelse, med over 1000 respondenter fra hele landet, viser det seg at vi nordmenn fortsatt elsker farger, sier Kristian Sørli, Markedssjef i Fargerike.

- Det er de yngste i undersøkelsen som er flinkest på å bruke farger i hjemmene sine. Over 20% av Norges befolkning under 30 år påstår at de nå bruker flere farger i hjemmene sine enn for fem år siden, forteller han.

- Dette er en trend kjenner vi igjen fra statistikk og tilbakemeldinger fra Fargerikes 120 butikker, samt prognoser fra trendbyråene. Nordmenn vil tilbake til fargene sine, og den atmosfæren og hyggen de skaper.

Tilbake til tegneboken

I det siste har flere og flere voksne funnet fram fargeblyanter og tusjer og satt seg ned med fargeleggingsbøker som Johanna Basfords ” Secret Garden ”. Mange tolker denne trenden som en motvekt til det digitale samfunnet vi lever i, der man skal være på til enhver tid.

- Det å fargelegge er så analogt som det kan bli, og mange ser på det som en form for meditasjon der man søker stillhet og avkobling. Når man fargelegger forsvinner man fort inn i sin egen verden, og man bruker intuitivt sine kreative evner sier Kristian Sørli, Markedssjef i Fargerike.

-Vi har kastet oss på trenden, og fått designer Ingrid Rognstad til å tegne et tropisk paradis med masse spennende detaljer som skal fargelegges. Vi rykker dette inn som en annonse i Magasinet, D2, Stella og Elle, så det er bare å finne fram fargebyantene og unne seg en time eller to med fargeleggingsterapi, sier markedssjefen.

Deler du resultatet på Instagram med hashtaggen #fargerike er du i tillegg med i trekningen av tre gavekort på 1000 kroner fra fargehandelskjeden.

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold