Gå videre til innhold
Norske Fargetrender

Pressemelding -

Norske Fargetrender

Helt nye fargetrender på interiørfronten er nå å finne hos Fargerike, i form av et helt splitter nytt fargekart, Fargerikes Favoritter. Sammen med våre butikker har kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike plukket ut 64 farger som vil passe til et hvert hjem. Kartet inneholder både fargesterke og nøytrale farger, dette da begge retninger har en viktig funksjon i dagens trendbilde.

Vi ser en tilbøyelighet til større fargebruk, frodige hjem og større trygghet på personlig stil. Derfor har det vært viktig å få frem et fargekart hvor vi viser både farger og litt utradisjonell fargebruk, sier Tale Henningsen. I Fargerike vet vi at det er viktig å bruke farge, og at de påvirker oss mer en vi tror.

Fargekartet er delt opp i 11 fargefamilier, det finnes tekster om hver av de som forteller deg om hvordan vi påvirkes av fargene rundt oss. Noen farger er gamle favoritter, mens andre er av nyere dato. Fargefamiliene spenner fra de kjente grunnfargene; gult, rødt og grønt og over til de nøytrale tonene greige og blågrønt. Så her bør det være en favoritt for alle.

I 2014 hadde Fargerike en stor undersøkelse sammen med Norstat, og ja, vi liker farger. Vi forbinder farger med følelser som håp, glede, varme og kulde, mens grå og hvite nyanser har sterke assosiasjoner til kjedsomhet. Kvinner har mange farger de liker, men blått er den de fleste beundrer, både kvinner og menn. Noe som er forståelig, da blått har en svalende og beroligende effekt. Så sover du dårlig, bør kanskje soverommet males blått. For å utfordre oss selv er det alltid gøy å tenke litt utradisjonelt! Ønsker du å øke pulsen? Prøv en rød farge på soverommet. Vi har i kartet brukt Bloody Mary FR 2505, en farge som oser av vitalitet og glede. La oss leke, tørre og våge å leve med farger vi liker og kler. Det utradisjonelle er helt klart en trend, vi kler oss i klær vi liker og feriene våre er ikke lenger A4. Ikke hjemmene våres heller.

I det senere har vi i Norge brukt en fargepalett til hele huset, og det har gjerne vært i den nøytrale skalaen. En helt klar motreaksjon på 90 tallets fargebruk, hvor hvert rom hadde sin egen sterke nyanse. Nå er vi mer tilbøyelig til å være mer vågale. Flere farger i samme rom skaper personlige hjem. I fargekartet viser vi et allrom med fargene Sommersol FR1402 og Stemor FR 1323. Grønne tekstiler trekker det hele sammen, en frisk og glad palett.

I nøytrale rom velger vi mer farger en før, men da som tilbehør. Lamper, glass og tepper oser av frodighet og varme. For ja, i Norge elsker vi det litt trygge og gode. Hare FR 1105 perfekt inn i et rom hvor vi kan drukne oss selv i høstens boknyhet og virkelig kose oss. Det er jo vi i Norge verdensmestere i.  

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold