Gå videre til innhold
Gardiner gir interiøret karakter og et stilsikkert preg.
Gardiner gir interiøret karakter og et stilsikkert preg.

Blogginnlegg -

12 vakre vinduer med gardiner

Vi i Fargerike elsker lyset! Det er jo lyset som gir oss alle de vakre fargene i livene våre. Når det er sagt så kan også lyset som flommer inn gjennom vinduene våre, skape noen utfordringer. Det kan blende oss, og være til sjenanse når vi skal se på TV eller lage mat. De varme strålene kan også gjøre rommet altfor varmt, og UV-strålene kan ødelegge gulv og tekstiler på møblene. Dette kan vi hjelpe deg med med! Finn inspirasjon i disse 12 flotte rommene med unike gardiner. 

Gardin Fargerike


1. Det hvite og delikate
Vakre gardiner i hvitt gir rommet et lyst og lett preg. De hvite tekstilene hjelper lyset til å flomme inn gjennom vinduene og gir rommet et sommerlig preg. Det lyse preget blir ekstra forsterket da gulv, tepper og pledd har samme brune tone. 


2. Mønstermiks
Velg en farge på gardinen som matcher perfekt til veggen! Slik får du rommet til å virke større. Blanke flater er på vei inn igjen. Stofflighet og mønstermiks med polkadotter, store blomster samt en kombinasjon av blanke og matte tekstiler, gir rommet et lekent preg. Legg merke til den vakre detaljen på fôret til hovedgardinen. 


3. Ton i ton
Ved å la en sheers fange dagslyset, unngår du den harde lyskanten som ellers oppstår når lyset treffer en helt tett gardiner. Prøv selv! Gardinens egen farge kommer også mye bedre frem når den får en transparent venn. 


4. Lag på lag 
Det er vakkert med svart/hvitt, men for mange kan det bli litt hardt. Velg heller en annen mørk farge, som gir et sofistikert preg til rommet. Satt sammen med myke puter og delikate rokokko-inspirerte møbler, får du det beste fra to verdener. 


5. Luksuriøst og volum
Det er det voluminøse vi vil ha nå! De myke tekstilene gir rommet et sofistikert preg. For en "grand" følelse er det valgt tre stoffer med ulik karakter og stofflighet. En ekstra mykhet oppstår sammen med det vakre vegg-til-vegg-teppet i hvitt.


6. Feminint og maskulint 
Stramt og mykt på samme tid. Den vakre 1700-tallsliftens egne mykhet er perfekt sammen med det stramme nesten litt maskuline stripete stoffet.


7. Monokromt
Enkelt, moderne og stramt. Den monokrome fargeskalaen brytes kun lett med den sarte rosa-tonen i stolens velour. Svart/hvitt er en stil vi omfavner. Det stramme preget forstekes ekstra med wavebåndene i den vakre gardinen. 


8. Dim out for god søvn
På soverommet ønsker vi det mørkt, og derfor passer det perfekt med en lystett Duette-gardin! Gardinens nesten papirbrettede karakter, gir en følelse av letthet, selv når den er helt tett. De vakre gardinene med wavebånd gir dessuten rommet et koselig preg.


9. Privatliv, takk!
I tillegg til solens lys, kan også innsyn være en utfordring. For et bedre privatliv kan en Duette være fornuftig. Sjekk ut den smarte top down/bottom up-funksjonen! Du bestemmer hva gardinen skal skjerme. Lys inn, men uten innsyn! Smart, ikke sant? 


10. Liftgardin
En vakker liftgardin vil aldri gå av moten. Når gardinen "forsvant" for noen år siden, besto heldigvis denne tidløse og vakre detaljen i interiøret. Den kan være stram, myk og transparent - og ikke minst hindrer den innsyn, demper lys og gir rommet karakter!


11. Mønsterrikdom
Etter år med stramme, delikate liftgardiner og ensfargede stoffer, omfavner vi nå de flotte stoffene som utvikles hos våre flinke produsenter. Tropiske palmer, romantiske blomster, klassiske striper og lekne ruter pluss mange, mange flere temaer, finner du i våre butikker. 


12. Fargelek
Selv om vi snakker om ton-i-ton og rolige, delikate paletter, må vi ikke glemme fargenes magiske kraft! Enten det er ton-i-ton, nabofarger eller en spennende og voksen komplementærfarge, slik som denne vakre grønngule fargen til den livlige blåfargen.


Vil du lære mer? Stikk innom en av våre butikker, så hjelper vi deg gjerne. I våre butikker* bugner det av vakre stoffer og kreative medarbeidere. Vi kan hjelpe deg med å få en gardin tilpasset perfekt til ditt vindu, enten i butikk eller på hjemmebesøk. 

*Utvalget vil variere fra butikk til butikk. I enkelte butikker vil du kun finne solskjerming til ditt vindu.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold