Gå videre til innhold
Finn roen i de vakre og myke nyansene; her er vegg malt i fargen Timeglass FR1942.
Finn roen i de vakre og myke nyansene; her er vegg malt i fargen Timeglass FR1942.

Blogginnlegg -

Høstens myke nyanser

– En av høstens store trender er de myke og fargesvake nyansene, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike. Men vi skal bruke hele spekteret av nøytrale nyanser, både på vegg, gulv og i tekstiler. 

Omfavn den myke og delikate stilen
– Malte vegger med matt utførelse, gir en egen ro og hvile. Tekstiler i ull og lin, satt sammen med naturmaterialer som tre, kurv og strå gir oss også ro og hvile. Fargene og materialene trekkes mot både det klassiske og det moderne, og det er nettopp dette som er det spennende i denne stilen, synes Henningsen.

Synes du også at denne stilen er spennende? Her får du noen gode og nyttige tips!

Gardinen er tilbake. Gardiner har kommet inn i hjemmene våre igjen og det gir en egen mykhet til interiøret. Til dette interiøret er stoffet hentet fra en økokolleksjon utviklet av Prestigious Textiles. Serien "Whisp" har en unik linstruktur i dobbel bredde, noe som gir et delikat og godt volum til vinduet. Dette er vakkert for både øyet og miljøet. 

Tips: Velg en 1700-talls rullegardin som her, for å skjerme mot solen, så slipper du å ta for mye på gardinen. 

Stilige stilleben: Vakre vegger med en matt og rolig klang, passer perfekt med disse lune tonene. Små stilleben av arvegods, minner oss om det varige, uten at vi å må forkaste det moderne og bekvemme av den grunn. 

Tips: Til det bonderomantiske og norske, kan det være tøft å tilføre elementer fra en annen kultur, slik som kurver og kelim.


Kontraster:
Grått og sort som trend er annonsert død av flere trendeksperter, men nei, de tilhører en supertrend! Dette kjøkkenet i karbonsort har grå detaljer og er akkompagnert av et vakkert tregulv i fiskebensstruktur. Ying og yang, grått mot det gylne, og det enkle og moderne mot et gammelt klassisk mønster: Kontraster funker alltid!

Tips: Til rom med mange glatte flater, er det organiske treverket perfekt, gjerne med en varm undertone.

Opp på veggen: Strukturer og overflater i vakkert tremønster, fortsetter opp på veggene våre. Håndverkteknikken "intarsia" resulterer her i intrikate mønster som skaper spenning og en egen lekenhet, selv om fargene er monokrome og stilen er moderne. Her ser du et vakkert tapet fra Storeys med elegante gulltråder som bryter det grå. Hvem vil vel ikke krype opp og lese en god bok foran denne peisen?

Tips: Velg to tapetmønster! Det gir en fin dybde til rommet. 

Fra kaldt til varmt: Bruk hele spekteret av nøytrale farger, fra kaldt til varmt. For å gi det hele et ekstra løft, kan du velge det glatte mot det rue, og glass mot metall. Slik skaper du spenning og lekenhet til alle rom. 

Tips: Bruk samme farge på vegg og møbel. Ulik glans gir ulik farge, noe som skaper en overraskende effekt. 

Samlingspunkt: Verden skal åpne opp igjen, og en ny og travel hverdag venter. Er det én ting vi har lært under pandemien, så er det viktigheten av å gjøre noe sammen. Spiserommet er blitt kjernen i huset, og med nøytrale farger og materialer rundt bordet, gir det en egen ro og hvile. Og er det full fart, ja da vil dette gulvet i Hardwood være en sikker vinner med tanke på slitasje. 

Tips: Velg ulike høyder og strukturer på vasene du setter frem. Det gir en fin spenning til interiøret.

Kjølig og naturlig: Studier viser at vi sover best i kjølige rom. Her er det de kjølige og naturlige tonene som spiller hovedrollen. Med vegg-til-vegg-teppe opplever vi rommet likevel som lunt. For å unngå en for monoton fargeskala, gir metallene og lyset det varme preget. 

Tips: For å få frem "vacation"-stilen, er lag på lag med vakre tekstiler i lin, bomull og velur et must. 

Delikat: Ro og hvile finner vi lett i delikate og nøytrale toner. Satt sammen med hvite detaljer, gir dette myke tapetet fra Wall Concept en helt unik harmoni. 

Tips: Lag ditt eget moodboard i farger du liker. Her er det satt sammen ulike gulv og krukker, krydret med mønster. Slik finner du den perfekte balansen for å unngå at alt går i beige eller grått.
– Kom gjerne innom en av våre butikker, så hjelper vi deg med å sette sammen en palett til ditt rom, sier Tale O. Henningsen.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold