Gå videre til innhold
Grønne, mørke vegger, lys, enstavs eikeparkett og naturlige materialer vil vare lenger enn 2021.
Grønne, mørke vegger, lys, enstavs eikeparkett og naturlige materialer vil vare lenger enn 2021.

Pressemelding -

Fargerikes trendrapport - dette er hot nå!

– Interiørtrender beveger seg i litt ulikt tempo. Alt fra små dekorelementer til hvordan vi lever livene våre, er med på å sette standarden for hva som er hot nå, forteller Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike. Hun legger til at det er mange kilder til Fargerikes trendprognoser. 

Bærekraft og gjenbruk
– Sosiale medier er én av drivkreftene bak trendene, og der går det fort. Men løfter vi blikket litt så ser vi de store linjene. To store bølger nå, er grønne farger og brede enstavs eikegulv. Begge trendene har vart noen år nå, og vil fortsette fremover. Bærekraft og gjenbruk er også to viktige stikkord for tiden vi er inne i, og det passer oss i Fargerike godt. Ved pusse opp og male, tar vi vare på det vi allerede har, sier Henningsen.

Mange og varierte trender
Før du leser videre, bør du vite at trendene vi ser, ikke alltid samsvarer med hverandre - de er en del av hvordan vi lever og hva vi er opptatt av. Du vil også se at det er mye og variert. Kanskje vil du ikke ha alt, men du kan plukke det du liker og bringe det inn i hjemmet ditt. Kanskje blir du overrasket over helt nye valg? Alt er lov, det er det som er så fint! 

Her er åtte trender vi elsker nå!

1. Den skandinaviske stilen - lyst eikegulv
Det er ingenting som slår den Skandinaviske stilen med lyst tre. Den er et must for alle med Instagram-dilla eller ivrige Pinterest-brukere. Hvordan skaper man så denne stilen? Jo, en viktig ingrediens er lyst eikegulv med brede staver. Hvite vegger og store vinduer med lette gardiner som flagrer i vinden er også veldig i ... ja, vinden! Kombinerer du med sorte detaljer, blir det stilmessig strammere uttrykk.


2. Rustikt og grått - til den sofistikerte hotellstilen
Du har sikkert hørt det - at det er trist og ut med alt grått! Og joda, det er jo litt sant i det, men med en vakker farge på veggen og matchende puter, er grått en utrolig klassisk og ikke minst, varig farge! Det rustikke, grå gulvet til sofaen med et vakkert ullstoff i en farge som minner om svaberg... Ja, da er ikke loungefølelsen fra de dyre hotellene så langt unna. 

https://www.fargerike.no/gulv/...

3. Nøytrale nudetoner - millenniumspink
Delikate og pudrede rosatoner er en av de store trendene som har kommet for å bli, både i tapeter, tekstiler og ikke minst maling. Satt sammen med art deco-elementer er dette en perfekt match. 


4. Japandi er hot
Japandi er en sammensetning mellom japansk og skandinavisk designstil, og det er skikkelig fint for eksempel på badet. Her er dusjveggen kledd inn med den vakre overflaten Squid, en vev som kleber seg til glasset og gir et vakkert og mykt preg til alle de glatte og harde overflatene.5. Kjøkkenet & spiseplassen  - hverdagens romantiske samlingspunkt
Uformelt og enkelt! Med hjemmekontor og begrensninger i hvor mange vi kan være, er det å invitere på impuls, viktig. Vi serverer det vi har - det viktigste er å være sammen! Spiserommet blir stadig et viktigere rom. Til dette rommet er trenden en tilnærming mot det romantiske. Gjerne litt bonderomantikk i form av en blomstret duk, men også med et moderne touch i bestikk og glasslamper.
6. 80-tallets elleville pasteller (+ 90 tallets comeback)
Postmodernismen er tilbake, og lekre, lyse pasteller med lekne detaljer er i tiden. Det er bare fantasien som setter grenser når det kommer til buer, søyler, gardiner og ikke minst gesimser. 

Gardinen på bildet nedenfor, er faktisk gjenbruk! Dette er fra gamle fiskegarn som har transformert seg til en vakker gardin! Perfekt til den bevisste forbrukeren. 


7. Brune og beige farger (nøytrale toner)
Det er sant at det er noen farger og materialer vi bare ikke kan få nok av. Slik er det med brune toner. De er alltid med i trendbildet. Noen ganger med en rød undertone, andre ganger med blå eller som her: gult. Det er nettopp dette skiftet i brunt som skaper en spenning og en lekenhet som er så perfekt til forskjellige stiler. 

8. Grønt og blått er jo fortsatt hot
Hotellstilen med grønne farger og de mørke blå, nesten sorte fargene, går ikke av moten med det første. Legg til masse mønster på sengetøy, og krydre det hele med naturtoner i gulv, lamper og pledd. Stilen kalles transitional - og er den perfekte balansen mellom den tradisjonelle og den moderne stilen.  

Som sagt, i 2021 er alt lov. Vi håper du fant din favoritt. 


Related links

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 94 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold

Relaterte events