Gå videre til innhold
Slik velger du riktig farge til huset!

Nyhet -

Slik velger du riktig farge til huset!

Vi nordmenn bruker store deler av året på å glede oss til varmere dager og lyse netter. Når sommeren endelig kommer, kan uterommet bli en forlengelse av den personlige stilen vi har skapt innendørs. Men hvordan velger du riktig farge til huset? Her skal du få noen gode tips!

- Fargene på huset er med på å påvirke førsteinntrykket av din bolig. Du skal være stolt av huset ditt og det skal være godt å komme hjem til, mener Tale Henningsen, Kreativ Leder i fargehandelskjeden Fargerike.

Det er lett å bruke samme farge som tidligere, men Fargerike mener det finnes et hav av flotte farger å velge i. Du bør derfor legge ned litt tid til valg av farge. Når du skal velge utendørsfarger er det viktig å ta hensyn til omgivelsene rundt huset. Både naturen, fargene på nabohus og husets arkitektur bør være med på å forme fargevalget.

- Sommeren er høysesong for maling av hus, men det er også viktig og forestille seg hvordan fargen vil opptre i et vinterlandskap med annet lys, sier Tale Henningsen.

Fargehandelskjeden har noen enkle tips for å velge farger som passer husets stil.

- Lyse fargetoner får huset til å se større ut, samtidig som detaljer blir mindre tydelige. Mørkere fargetoner fremhever arkitekturen og detaljene på huset. Mørke hus absorberer og beholder også mer varme fra lys. En farge vil alltid fremstå som sterke og klarere på veggen enn på prøven, mal derfor alltid en større prøve rett på veggen, sier Tale Henningsen.

- Hvis det er ønskelig med et rolig og harmonisk uttrykk på huset, kan alt males i samme farge. Er det derimot ønske om å understreke husets særpreg eller liknende detaljer finnes det mange muligheter for staffasjefarger på vindskier, vinduskarmer og liknende. Man bør ikke velge farger med for store kontraster. På moderne hus kan det være fint med én staffasjefarge. På eldre og mer tradisjonsrike hus kan man ofte bruke to. Det er også fint å ta opp staffasjefarger på for eksempel utemøbler, fortsetter hun.

Nordmenn er flinkere til å leke med farger utendørs!

Er det et sted på huset du gjerne kan være mer vågal enn du er med andre flater er det inngangsdøren.

- Inngangsdøren kan du male i hvilken farge du måtte ønske. Orange, som er kåret til Årets Farge 2015 av oss i Fargerike, kan for eksempel være nydelig på en dør, på vinduskarmer eller på en garasjeport. Finn de fargene som harmonerer med både fargepaletten på huset og familiens personlighet, sier Fargerike.

Og mens du er i gang, her er våre tips for å også gi hagens uterom litt ekstra farge:

 • Utemøblene som er blitt slitne bør vaskes og få et nytt strøk med maling.
 • Til utegulvet kan du bruke gulvfliser i plast, de kommer i mange kule farger. Du kan lage et helt personlig uttrykk ved å sette sammen flere farger i morsomme kombinasjoner og mønster.
 • Gjør kjedelige blomsterpotter om til fargerike smykker, en hyggelig aktivitet for både for små og store. Vaske dem godt og la dem tørke før du legger på en grunning og maling.
 • Du kan gi slitte redskaper en make-over med Quick Bengalack i friske farger, du blir garantert motivert til å gjøre hagearbeid med en knallrosa trillebår!
 • Det er koselig med besøk av små fugler i hagen, og ekstra fint blir det når de får et spesialdesignet fuglehus! Dekorer det med fine farger og søte detaljer.
 • Ved å sy dine egne puter til utemøblene skaper du et gjennomført uttrykk som ingen har make til. Spray gjerne putene med impregneringsspray slik at de tåler litt mer fuktighet.

 • God sommer videre!

  Emner

  Kategorier

  Kontakter

  Tale Olivia Henningsen

  Tale Olivia Henningsen

  Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

  Relatert innhold