Gå videre til innhold
Blå farger hører himmelen til. Sett sammen flere farger for et harmonisk samspill.
Blå farger hører himmelen til. Sett sammen flere farger for et harmonisk samspill.

Blogginnlegg -

Nytt fargekart: Blå favoritter

Blått er fargen for himmel, hav og uendelighet. Til vårt nye, blå fargekart har vi valgt mange mørke og delikate toner. 

Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker og har som sin favorittfarge. Den smyger seg inn i hjemmene våre, i hverdagen vår og i vår søken etter ro. Blått er rotfestet i vår historie - og i språket vårt: Den blå timen, bondeblått, himmelblå, blåmandag, blåøyd, blåbær, blåskjell, blåklokke og blånende fjell.

Blått gjør noe med oss
– For oss mennesker handler det ikke bare om selve blåfargen, men også hva fargen gjør med oss og hva den representerer. Blått er en farge som lindrer, helbreder og gir energi i form av å dempe stress, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike. 

God basisfarge
Blått fungerer som en god basisfarge i alle rom, og fargen er enkel å kombinere med ulike stiler. I noen hjem spiller blåfargen hovedrollen, mens andre velger heller noen blå detaljer. Tidligere ble gjerne blått valgt på kjøkken, fordi det er en svalende farge og fordi blåfargen, etter sigende, skulle holde fluene borte. Blått er også en god farge på soverommet fordi den virker avslappende og gir deg god søvn.

Mørk og delikat
Blått blir ansett som en av de mest attraktive fargene på fargeskalaen. Kanskje er det fordi fargen skaper positive assosiasjoner til himmel og hav - i vår evige jakt etter ro og natur?
– Det finnes et hav av blåfarger. De kan være mørke, duse, kalde og klare. Etter nøye utvelgelse har ni av Fargerikes vakreste blå nyanser funnet veien inn i det blå kartet. Til det blå kartet har vi mange mørke og delikate toner. Dette er toner som passer perfekt til de lyse gulvene våre, sier Henningsen.

Vi vil hjelpe og inspirere deg!
Trenger du hjelp og inspirasjon, er du hjertelig velkommen til vårt fargestudio. Både her og i våre fargekart, fokuserer vi på å gi deg inspirasjon til sammensetninger av farge på vegg, gulv og ikke minst materialbruken og stilen i selve rommet.


Ønsker du flere blå farger? Kom innom en av våre butikker! I fargeviften vår bugner det av blått i alle valører.


Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold