Gå videre til innhold
Bambus spiletapet - et vakkert naturprodukt.
Bambus spiletapet - et vakkert naturprodukt.

Blogginnlegg -

Trend-alarm: Bambus i alle rom!

Vi ser det over alt, både ute og inne. Spiler er kommet for å bli. 

Innendørs bruker vi gjerne spiler i lyst tre, mens det er beiset sort eller spiler i naturmaterialer som gjelder utendørs. Hvorfor har spiler blitt en megatrend?

Klassisk og rustikk 
– Spiler i treverk henter jo naturen inn på en unik måte. I tillegg gir det tekstur og mønster til en vegg. Jeg tror vi er lei alt det glatte, og vil ha litt mer liv og struktur. Nå har vi fått inn et kjempefint produkt som jeg tror kundene våre kommer til å elske, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike. 

Produktet hun snakker om heter Flexbamboo og er et spiletapet i bambus som kan limes rett på veggen og som passer fint som dekorvegg og kontrastvegg.

- Det er perfekt for oss nordmenn som er glade i naturmaterialer. Spiletapetet er skikkelig fint til de glatte veggene, og i tillegg demper tapetet for støy i rommet. Det flotte med naturspiler er dessuten at man har muligheten til å behandle dem med ønsket farge. På hyttene våre ønsker vi kanskje et mørkere og mer dempet uttrykk? Flexbamboo oppleves dermed som både klassisk og rustikt, og derfor passer tapetet mange steder, sier Henningsen.

Skandinavia + Japan = sant
Den japanske og skandinaviske stilen minner om hverandre, og nå har sammenblandingen fått fotfeste i begrepet Japandi. Japanerne er minimalistiske, og de er opptatt av rene linjer, luftige rom og av naturen - akkurat som oss. Japandi er en stil flere velger å hente inspirasjon fra. Ikke rart, ifølge Tale Olivia Henningsen.

– Den japanske stilen passer som hånd i hanske til den skandinaviske stilen. Den er ren, lys og har fokus på naturmaterialer. Bambus har et estetisk tiltalende utseende med tidløst mønster og anvendelige naturfarger som er midt i blinken om du liker Japandi-trenden.

Passer i alle rom
Det fine bambus-tapetet passer i ulike rom. Henningsen mener at det er perfekt å ha i entreen eller gangen. 
– Det vil gi veggene en slitesterk overflate. Her er det brukt bred spile-tapet som gir et sofistikert og elegant uttrykk til rommet. Legg merke til hvordan spiletapetet er trukket opp i taket, sier hun.

– Flexbamboo er også kjempefint på soverommet. Her har vi brukt spiletapetet som en tradisjonell sengegavl. Ved å snu tapetet skapes en helt annen effekt.
– Rommet får en litt mykere form når vi bruker spiler. Det myke formspråket som er i vinden, fremmes, og de glatte og harde overflatene, får et lunere uttrykk. Spiletapet passer dessuten ypperlig til trend-fargene i natur som vi ser mye av nå.


Miljøvennlig, vakkert og robust

Spile-tapetet åpner opp for mange kreative krumspring. Du kan leke deg og lage noe helt nytt, og det er enkelt å legge. Bambus spile-tapet er ikke tung, Spilen gjør det mulig å følge formere på en vegg eller kle en søyle. Den er enkel å klippe til, og du trenger ikke masse verktøy. Tale Henningsen tror at dette er en av grunnene til at det er blitt så populært. 
– Alle klarer å lage noe fint med spiletapet! En annen viktig årsak til populariteten, er at bambus er et bærekraftig materiale som, i tillegg til å være miljøvennlig, er estetisk og robust. Bambus er slitesterkt, hardere enn eik, og det er stadig flere som synes dette er et spennende alternativ til tre, forteller Henningsen.

Ikke rart bambus spiletapetet er et av de mest populære valgene en kan ta for veggene der hjemme. Du finner prøver av fargen Caramel og Natur i alle Fargerike-butikkene. Sistnevnte kan du la være som den er, eller enkelt gi den akkurat den fargen ditt rom trenger.


Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold