Gå videre til innhold
Timian FR1355, en populær farge i 2022.
Timian FR1355, en populær farge i 2022.

Blogginnlegg -

Er dette Norges mest populære farge?

Hos oss i Fargerike er årets farge den gule Stråleblink F2272, mens i USA har malingsfabrikantene kåret grønt til Colour of the Year 2022. Grønnfargen er ikke helt ulik vår bestselgende farge Timian FR1355. Men hvorfor er det grønn som utpeker seg i USA og ikke her hjemme i 2022? 

– Vi var tidlig ute, og allerede i 2019 ble grønt kåret til Årets farge hos Fargerike, sier Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike. Hun mener at de siste årenes fokus på pandemi, politikk og miljø bidrar til at fargen også har blitt populær i USA. 

– Håp og frodighet er to viktige stikkord, og miljø og bærekraft betyr stadig mer for oss. 

Grønt lys
Selv om det er gult ble årets farge i år, betyr det ikke at det er feil å velge grønt - tvert om. Grønt vil leve godt i mange år til, mener Henningsen. 


Her har vi samlet tre vakre rom. Rommene har hver sin unike stil, men den samme vakre fargen: Timian.

Klassisk: Det vakre grønne rommet med eikegulv og hvite dører, gir harmoni og ro. Se også de tidløse detaljene på møbler og overflater. 

Moderne: Til rene, glatte overflater med en matt finish, gir grønne toner rommet en egen ro. Denne roen gir en fin balanse til et moderne rom. 

Romantisk: Timian er en unik farge som tilpasser seg ulike stiler raskt. Sammen med hvite lister og blomster gir den et perfekt bakteppe for en romantisk stil. Vi hensettes fort til England, og kanskje til Jane Austin sine vakre omgivelser i filmens verden? Det grønne landskapet er definitivt vakkert. 

Timian er en farge som representerer det myke og nære, skog og natur. Den har en egen frodighet over seg. Perfekt til ton i ton, komplementærfarger og ikke minst til treverk. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold