Gå videre til innhold
Til babyrommet er tapet delikat og lekkert.
Til babyrommet er tapet delikat og lekkert.

Blogginnlegg -

Ekspertenes tips til et lunt og vakkert babyrom

Mange vordende mødre og fedre bruker ventetiden til å planlegge og innrede babyrommet. Vi vil at alt skal være perfekt på dette rommet der vi skal kose, mate, synge og vugge våre små vidundere i søvn. Til dette rommet ønsker de aller fleste noe rolig, men samtidig lekent. For det tar jo ikke mange måneder før det er mer enn søvn som teller på babyrommet. Plutselig skal lek og latter fylle rommet. 

På babyrommet kan det være lurt å velge farger som vi vet virker beroligende, slik som blått og grønt, og gjerne pasteller. Det tar nemlig litt tid før babyene synes at sterke farger er best. Men er det noe annet enn farger vi skal tenke på?

Vi spurte seks flinke interiørkonsulenter om tips. 

Interiørkonsulent Veronika fra Fargerike Meyer
– Til babyrom velger jeg ofte grønne toner, og som regel tapet. Tapet gir et mykere og varmere preg. Grønne og blå toner er beroligende, men for å unngå at det blir kjedelig, er det fint å finne et mønster som har litt morsomme detaljer, tipser Veronika. 

Interiørkonsulent Camilla fra Fargerike Østerlie
– Babyrommet er et av de koseligste rommene å planlegge med kunder. Hvis man vet kjønnet på babyen, kan det ta litt av innimellom, men det går fint - vi feirer tross alt et nytt liv! Å gi babyen et flott rom, er alltid gøy, sier hun. Jeg anbefaler gjerne rosa til jenterommet!

Interiørkonsulent Karin fra Fargerike Valdres
– Det å sette sammen en vakker og rolig palett til babyrommet, er alltid stas. Selv om det er lett å gå for de lyseste pastellene, finner jeg ofte frem de litt mer dunkle fargene. Både når det gjelder tekstiler og malte flater, velger jeg ofte en palett hvor også jordtoner brukes flittig. Det går fint både til jenter og gutter. Her er det nok litt mer feminint i stilen, sier hun og trekker frem et vakkert fotografi med et morsomt bilde av et ekorn.

Interiørkonsulent Tove fra Fargerike Alexander Kiellands plass: 
– Ofte skal jo barnerommet deles, så da er det greit å velge farger som passer til begge kjønn. Grønt er en farge jeg ofte velger til barnerommet, og jeg synes det er like fint til både til jenter og gutter. Alle barn synes at litt jungel er spennende, og kombinert med fin design, blir både stor og liten fornøyd!

Interiørkonsulent Berit fra Fargerike Alnabru:
– Et babyrom varer i kort tid, så derfor foreslår jeg ofte farger med en nøytral base, som for eksempel grønt. Det gir en behagelig og rolig atmosfære. Tapeter med ton-i-ton-effekt egner seg også veldig godt. Da er det enkelt å leke med temaer til barnets ulike faser. På babyrommet er det fint med søte, små-mønstrete tekstiler til den nyfødte, og myke, gode tepper å leke på. Etter hvert kan man enkelt endre uttrykk med kontraster på farger i møbler og tilbehør. Tekstiler kan gjerne byttes ut med for eksempel striper og/eller melering, for å unngå for barnslig uttrykk. På den måten kan veggene leve med barnas utvikling i mange år.


Interiørkonsulent Eli fra Fargerike Ås:
– Til babyrommet er både smale og brede striper en stor favoritt, og de lever godt videre til neste fase for barnet. Gule og grønne striper er veldig fint, men også blått og hvitt, eller rosa og hvitt, gir rom for å sette stilen på et blunk! 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold