Gå videre til innhold
Tidløse og naturlige farger – en megatrend i tiden

Pressemelding -

Tidløse og naturlige farger – en megatrend i tiden

Nå ønsker vi oss lyse rom med en dempet naturlig fargepalett i tidløse klassiske toner.

– Kvalitet, estetikk og bærekraft er egenskaper de rolige naturfargene eier, forteller kreativ leder i Fargerike, Tale O. Henningsen. Hun trekker frem tidløse klassiske og naturlige farger som en stor trend akkurat nå. Dette er farger fra naturen som vi alltid har omgitt oss med.

– På den andre siden er det komposisjonen mellom nytt og gammelt som er det mest spennende her, og som designere bruker for å finne inspirasjon og nye uttrykksformer. De subtile jordtonene i dempede nyanser – står imot de kortvarige trendene år etter år. Det tidløse forblir relevant i en verden som på mange måter ser ut til å gå fortere og fortere. Ikke rart at dette nå trer frem som en megatrend da fargene representerer ro og harmoni, forteller Henningsen.

Tidløse og naturlige farger skaper en base som fremhever ulike stiler og ikke minst fremhever andre farger. Naturlige toner appellerer til de fleste uansett om man liker det moderne eller klassiske.

– Disse fargene gir muligheter for mange uttrykk med sin egen harmoniske klang. Fargene fra naturen har en egen estetikk over seg. Denne harmonien hentes opp i alle stiler den trer inn i, enten med et elegant og chict uttrykk, moderne og lekent eller i et klassisk og tidløst design, forteller Henningsen.

Til disse tre design-uttrykkene har vi satt sammen farger, materialer og mønstre:

Chic med naturlige toner

– Viktige stikkord inn til denne stilen er det urbane og internasjonale formspråket. Den elegante hotellstilen blir ofte trukket frem – glatt og sofistikert. Materialene vi anbefaler å velge til de beige tonene er gulldetaljer og naturlige parkettgulv. Møbeltekstiler i velur og boucle gir unike former og dybde til møblene de kler. Mønstre med inspirasjon fra Art Deco er perfekt til de rolige tonene. Til slutt kan du tydeliggjøre stilen med enkle detaljer i sort.

Les også: Våre mest populære beige farger

Dempede moderne komposisjoner

– Rolige naturfarger i gråtoner, beige og kremfarger gir en egen ro og harmoni – og ikke minst passer de perfekt inn til det moderne formspråket. Ofte er det klare farger som vinner frem i det moderne. Med brun og beige sammen, opplever vi dette som nytt og lekent. Et spennende nytt landskap trer frem. I Fargerike har vi trukket frem dette i Årets Farge 2024 – Ønsketegn, en dyp mørk brunfarge.

Lyst og vakkert – med nøytrale farger

- Klassisk og tidløst – er det nytt eller gammel kan man undre? Så hvorfor ikke sette sammen tidløst design og klassiske elementer i en ny miks, en stilsmiks hvor alt smelter sammen på en ny måte. Transitional er et ord vi låner fra engelsk for å beskrive dette.

Lyse farger danner en nøytral base – hvorpå lag på lag med like farger i ulike materialer skaper vakre og interessante rom som igjen skaper en helt egen følelse av velvære.

Nøytral natur i vakkert samspill

– Denne megatrenden i valg av farger vil ikke bli valgt kun til interiør, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen til slutt.

Utendørs vil de nøytrale fargene også få et eget spillerom. I noen år har de mørke og sorte fargene fått sin renessanse i uterommet. Nå kommer de brune, beige og lyse fargene til å vinne frem. Naturlig og delikat, også utendørs.

Related links

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 93 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold