Gå videre til innhold
Hva mener fargeekspertene om valget av Orange som Årets Farge 2015?

Nyhet -

Hva mener fargeekspertene om valget av Orange som Årets Farge 2015?

Vi har spurt fire fargeeksperter hva de mener om valget av Orange som Årets Farge 2015, og hvordan du kan bruke orange i ditt hjem.

Vi har stilt fire fargeeksperter følgende spørsmål:

1.) Hvorfor var det riktig at orange ble Årets Farge 2015?

2.) Hvordan påvirkes vi av fargen orange, og hvorfor bør vi få fargen inn i våre hjem?

3.) Hva er ditt råd til de som har lyst til å bruke orange hjemme, men synes det er vanskelig å kaste seg ut i det?

Christell, Fargerike H.Bygg Holmestrand

- Vi ser i mye av interiøret som er kommet for 2015 at det er mye kobber og rosègull, samt "rustfarger" på tekstiler. Årets Farge 2015 kan passe som kontrastfarge til mange av de nøytrale fargepalettene, sier Christell.

- Orange gir oss energi, man blir glad av og se fargene. Du kan leke seg med flere av orange fargene sammen som også oppleves som friskt og energisk, fortsetter hun.

- Hvis du synes det er vanskelig å hive seg ut i det, er mitt råd å begynne med noen detaljer, for eksempel et møbel, en kontrastvegg eller noen tekstiler.

Linda, Fargerike Aksdal Senter

- Orange er helt riktig nå fordi de varme metallene som kobber og gull har ligget i bakgrunnen over lengre tid, og i slekt kommer de orange tonene. Fargen kan også lett kombineres med fjorårets farge, blågrønn, og siden denne fargen fremdeles er på opptur var det veldig praktisk og morsomt å gå for denne varme gøye fargen.

- Orange er en varm farge, med vårt kalde lys har vi godt av å omgi oss med farger. Orange er også beslektet med rødt, så den kan gi oss energi, men med en del svart kan den også oppleves som rolig, sier Linda.

- Mitt beste råd er at farger er gøy, og at vi har bruk for farger for å trives. Bruk orange i rom der du ønsker å få litt påfyll av energi, avslutter Linda.

Nina, Fargerike Bretun

- Etter så mange år med grå og hvite hjem, er det en naturlig utvikling at fargene kommer på banen igjen. At det ble orange er heller ingen tilfeldighet, da vi en lengre tid har sett detaljer av orange innen interiør og mote. Fargen er en perfekt kontrast til alt det grå, og oser av varme, energi og glede!

- Orange er en glad farge! Den er energisk, øker kreativiteten, skaper engasjement og glede! Nettopp disse kvalitetene er grunn nok til å bruke fargen i hjemmene våre! Spesielt her i nord, hvor mørketiden kan være lang og tung. Vi trenger farger for å stimulere sansene og humøret i vintermørket, og vi skal ikke kimse av innvirkningen farger har på oss, sier Nina.

- Mange synes nok det er vanskelig å tilføre en farge i interiøret, hvis paletten i utgangspunktet er tilnærmet fargeløs. Men man må nødvendigvis ikke male et helt rom orange! Hva med å male et mindre møbel, en vase, eller hente inn fargen på tekstiler? En eller flere vegger med tapet i orange kan også være nok til å piffe opp et ellers fargeløst rom. Kombinèr gjerne orange med blågrønne nyanser! Disse fargene er fantastiske sammen!

Kjærstin, Fargerike Kongsberg

- Vi nordmenn trengte energi, lunhet og varme etter mange år med hvit og grått, som er kalde og sterile farger, forteller Kjærstin.

- Orange gir oss først og fremst mer energi, og bringer til torgs en god lunhet og varme. Du kommer til å merke at du blir gladere av å omgi deg med orange.

- Prøv deg litt forsiktig frem. Mal en stol, et bord eller en ramme. Det skal ikke så mye til for å muntre opp rommet litt og skape ett særpreg og en personlig twist, avslutter hun.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold