Gå videre til innhold
Vi vil ha fiskebensmønster på gulvet!

Blogginnlegg -

Vi vil ha fiskebensmønster på gulvet!


Fiskebensmønsteret blir stadig mer populært i de norske hjem, og det tidløse mønsteret passer like godt enten du liker den moderne eller klassiske stilen.

– Det klassiske og herskapelige uttrykket har fått et oppsving, og fiskebensparkett blir stadig mer populært. Vi har merket stor etterspørsel etter fiskebensmønster de siste årene, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike


Elegant og tidløst

Det finnes ulike typer mønstergulv, men en av de mest populære typene er fiskeben. Fiskeben er et mønster der stavene legges 90 grader mot hverandre slik at rektanglene danner et repeterende mønster. Dette mønsteret gir et klassisk og herskapelig uttrykk i rommet og forbindes gjerne med eksklusivitet og eleganse.

Fiskebensmønsteret er også kjent som «herringbone» på engelsk og «sildeben» på dansk, og den klassiske fiskebensparketten dukket opp i England og Frankrike allerede på 1500-tallet. Fiskebensmønsteret ble først brukt i tregulv på begynnelsen av 1500-tallet og det ble svært populært blant fransk adel. Trenden kom så til England på 1600-tallet, og mønsteret har lange tradisjoner her. Det ble brukt på herregårder, godsslott og representasjonsboliger i både Frankrike, England og Sverige. Mønsteret ble assosiert med høy klasse, luksus og storhet, og det ble spesielt brukt i festsaler der det skulle imponeres med eksklusiv presisjon.

Fiskeben i tre og i laminat

De færreste av oss har en festsal, men de aller fleste har en stue eller et soverom. Fiskebensmønsteret gir et klassisk uttrykk og passer både tradisjonsrike og moderne hjem, og på store og små flater. Fiskebensmønster finnes i flere varianter med forskjellige fargedesign, både i parkett og i laminat og i forskjellige prisklasser.

– Ekte tregulv med klassisk fiskebensmønster kan være dyrt og vanskelig å legge, men nå finnes det parkettgulv i klikksystem som kan legges i ruter eller fiskeben. Nå tilbyr vi dessuten et mer budsjettvennlig alternativ i laminat. Laminat har god slitestyrke og et genuint uttrykk i imitert tre, og med dette gulvet blir det flotte fiskebensmønsteret oppnåelig for de fleste.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold