Gå videre til innhold
Vakre farger hvor tapet og gardin er  i fokus, flere små møbler gir rommet en myk karakter.
Vakre farger hvor tapet og gardin er i fokus, flere små møbler gir rommet en myk karakter.

Pressemelding -

Nye trender for 2017

Etter flere år med grått, beige, greige; de nøytrale fargene, så velger forbrukeren de nye nøytrale. De nye nøytrale, som pudderrosa og blågrønt. Sarte toner, men med en helt annen dybde og ikke minst intensitet. Dette nye som har kommet nå i det siste, ja det krever en helt annen materialbruk. Her kommer tapet, gardiner og småmøbler inn, med farger. For vi har hatt det hyggelig og koselig. Naturmaterialer, skinn, drivved og strikk har gitt oss lunhet og hygge. Etter flere år med politisk og økonomisk utrygghet, rister vi av oss melankolien og ser fremover.

Sakte men sikkert kryper vi ut av skallet vårt, og hva er mer naturlig enn å velge farger? Om så litt forsiktig, som det rosa og blågrønne. Men det er absolutt mye farger vi går for.

Og ikke bare farger, sier Tale Henningsen. Det er også djervere farge- og mønsterbruk. Både på gardiner og tapet.

På tapetfronten så er det jungel som gjelder, og ikke minst dyr. Jungelen kan være alt fra hvit til grønn i 2017. Helt sikkert er det at palmeblader og det tropiske er det som trekker oss bort fra strikk, mur og drivved. Det er en lekenhet og ikke minst spenning vi søker. Vi setter seil mot noe nytt og ukjent- helt nye farvann.

Til vinduene våre bruker vi ikke lenger bare stilren solskjerming, det er igjen stuerent å ha gardiner. Etter 20 års fravær tør vi nå å ha lekre, lange gardiner. Men også her velger vi det myke og fargerike. Og mye tekstil. Det skal helst gå helt opp til taket for å fremme rommets høyde og karakter. Doble skinner og stenger, slik at bak hovedgardinen så har en florlette volanger som filtrerer lyset og gir det myke, delikate uttrykket. For å bevare møbler og gulv er solskjerming viktig, men den er integrert og gjemt, ikke i fokus.

Når en velger et mønster og gardiner med mer farger og detaljer, så påvirker dette også andre innredningselementer, forklarer Henningsen. Det må detaljer inn i innredningen og en enkel stol eller flere små bord er viktige elementer. Puter har vi hatt lenge, forskjellen nå er enda flere mønster og fargemiks, og så må jeg bare beklage til alle menn der ute. -Det skal faktisk enda flere puter til! sier Henningsen med humor i blikket. 

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 120 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,6 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100