Gå videre til innhold
Nybeiset terrasse klar til vår!
Nybeiset terrasse klar til vår!

Pressemelding -

Hvilke farger velger vi til terrassen?

Når du skal beise terrassen deler du prosjektet inn i tre deler. Fargevalg, vask og påføring.

Steg 1 fargevalget

Fargerike har utviklet flotte beisfarger med vakre, nordiske toner. Farger som får frem løden i treverket, og som harmonerer med det nordiske lyset og våre fargetradisjoner. I vårt fargekart finner du 21 beisfarger med forslag til fasadefarger som passer godt til de ulike beisene. Disse igjen er delt opp i 3 fargefamilier, sier kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen.

Nøytrale nyanser av terrassebeis:

Dette er trygge fargevalg til uterommet. Fargene er nydelige til sommerens fargerikdom og de er enkle å kombinere med sterkere farger. De nøytrale tonene i beisen får virkelig fargerikt tilbehør og frodige planter til å poppe. Dype toner i rødt og oransje er for eksempel nydelig sammen med disse beisfargene.

Brune nyanser av terrassebeis:

Disse brune nyansene gir treverket en gyllen glød som står perfekt til de hvite og brunbeisede fasadene vi finner på mange norske hus. Fargene gir en lun og varm stemning og er nydelige sammen med tilbehør i hvitt og blått, som er mange nordmenns favorittkombinasjon.

Grålige nyanser av terrassebeis:

De kjølige grå tonene passer perfekt inn i den norske naturen og gir et friskt og elegant preg til uterommet. Fremhev det naturlige ved å dekorere med steiner, drivved og stål. Disse beisfargene er vakre sammen med farger som du finner i den norske skjærgården, som flaskegrønt og dempede blågrå nyanser. Friske blomsterfarger som rosa og gult skaper en fin kontrast, ifølge Henningsen.

Steg 2 vasken

Vask av terrassen er viktig, sier produktansvarlig i Fargerike, Helje Beisland . Du hadde ikke lakket bilen din uten å vaske den grundig først, og det samme gjelder alt annet du skal male, også utendørs. Det som er så herlig med hus og terrasser, er at det beste vaskeværet er skikkelig ruskevær. Når det regner er både huset og terrassen våt fra før, så hvorfor ikke utnytte det? På med regntøy, vernebriller og hansker, og ta med deg terrasserens eller kraftvask og vaskekost på forlengerskaft ut i regnet. Dersom du skal endre farge på terrassen bør du bruke terrasserens som bleker og renser terrassen. Og bruk terrasseskrubben godt, oppfordrer Beisland. Det er god trening, så kan du slappe med god samvittighet etterpå.

Steg 3 påføring

Før påføring er det viktig at treverket er tørt, presiserer Beisland. Det som er så rart med treverk er at det er lett å se at det er vått, men vanskelig å se om det er tørt. Restfukt i treverket bør helst ikke overstige 15%, så bruk en fuktmåler. Hvis du har opplevd at terrassebeisen flasser av, kan du regne med at treverket har vært fuktig ved påføring.

Det beste været for påføring av terrassebeis er overskyet og tørt vær. Beiser du i solsteiken vil beisen tørke på toppen av treverket uten å trekke inn. Beis terrassen når det er meldt opphold et par dager. Prøv også å unngå å beise i perioder hvor du har sett mye dugg på gress og biler om morgenen.

Den enkleste og raskeste måten å beise terrassen på, er å ta ett eller maks to bord i lengderetningen av gangen. Bruk rullesett med etterstryker eller pad på forlengerskaft, så jobber du raskere og får en bedre touch på verket. Bruk en beispensel for å komme inn i kriker og kroker. Etterstryk og fjern all overskuddsbeis etter 10-15 minutter. Alt som ikke har trukket inn i treverket skal nå bort. Husk at terrassebeis er transparent, og skal ikke gi en dekkende overflate som ved vanlig maling. Du skal se kvist osv gjennom beisen. Legger du på for tykt, vil du risikere at det flasser av etter vinteren eller regnvær fordi det ikke har trukket inn i treverket.

Hvis du ønsker en sølvgrå farge på terrassen, kan du bruke spesialprodukter som holder i opptil 12 år, foreslår Beisland. Produktene heter Sioo:x og påføres på samme måten som terrassebeis, men i to operasjoner. Kort tørketid gjør at du rekker behandlingen på en helg. I løpet av kort tid med litt regn og sol, vil terrassen få en vakker sølvgrå patina. Fordi behandlingen er en slags forsteining av treverket, blir terrassebordene spesielt behagelige å gå barbent på. Etter et år påføres siste overflatesjikt, og terrassen er vakker i årevis. Denne behandlingen er blitt svært populær de siste årene, og når man ser bilder av slike terrasser, er det lett å forstå, smiler Beisland.

Hvis vi fortsatt skal tilbringe mest tid hjemme, kan terrassen bli det viktigste rommet i huset fremover. Det gir en god følelse å arbeide utendørs. Og når alt er klart er det er få ting som slår følelsen av solvarmt treverk under tærne.

Related links

Emner

Kategorier


Om Fargerike:

Fargerike er, med sine 101 butikker over hele landet, Norges største fargehandel. Kjeden omsetter for ca 1,8 milliarder kroner og er 100% eid av Malorama AS.

Pressekontakt

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100