Gå videre til innhold
Nå er blått i vinden igjen! Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og fargen blir ansett som en av de mest attraktive fargene på fargeskalaen.
Nå er blått i vinden igjen! Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og fargen blir ansett som en av de mest attraktive fargene på fargeskalaen.

Blogginnlegg -

Tema 60 tallet: Blått til lyst

I år feirer Bonytt 80 år og i den anledning tar Fargerike et tilbakeblikk på alle de fantastiske fargene disse tiårene har hatt å by på.

Verden hadde farger før 1960 også, selv om de fleste av oss stort sett bare har sett svarthvitt-bilder fra tiden før 60-tallet inviterte til en frisk fargefest!


1960-årene var velstandstider. Mange hadde fått bedre råd, pusset opp leilighetene sine, og forbrukerne kunne selv gå i fargehandelen å kjøpe ferdigblandet maling.


Dette tiåret var preget av livsglede og oppgangstider, og av nye, morsomme og friske farger. Det var både knalloransje, lysblått, pastell og mørkegrønt, og fargene ble gjerne brukt i ett og samme rom.

Nå er blått i vinden igjen! Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og fargen blir ansett som en av de mest attraktive fargene på fargeskalaen. Kanskje er det fordi fargen skaper positive assosiasjoner til himmel og hav - i vår evige jakt etter ro og natur?


Det finnes et hav av blåfarger. De kan være mørke, duse, kalde og klare, og enten du liker støvete pasteller eller blågrønne nyanser, så smyger det blå seg inn i hjemmene våre.


Blått fungerer som en god basisfarge i alle rom, og fargen er enkel å kombinere med ulike stiler. I noen hjem spiller blått hovedrollen, mens andre har lagt sin elsk på de blå detaljene. Og akkurat som på 60-tallet kan vi blande blått med et mylder av andre farger. Det er bare fantasien som setter grenser.

Tekst: Core Content for Fargerike til Bonytt´s 80 års jubileum.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold