Gå videre til innhold
En kjøkkenøy gir god oversikt. I tillegg gir det kokken mulighet til å være med i selskapet.
En kjøkkenøy gir god oversikt. I tillegg gir det kokken mulighet til å være med i selskapet.

Blogginnlegg -

Kjøkkenøy eller ei?

Alle hjem med respekt for seg selv, får installert en kjøkkenøy - i hvert fall i amerikanske oppussingsprogrammer! Og det er klart det er flott med en kjøkkenøy! Rundt en kjøkkenøy kan du samle familie og venner - i tillegg til at du får ekstra plass til matlaging og oppbevaring. En skikkelig vinn-vinn-vinn-situasjon, altså. 

Sosialt samlingspunkt
Det sies at kjøkkenet er husets hjerte. I så fall er kjøkkenøya selve sentrum av hjertet! En kjøkkenøy er et samlende midtpunkt. Den gir en unik mulighet å være sosial og den gir også mulighet for å åpne opp et rom og gi rommet personlighet. 

Våre kjøkkenøy-favoritter
I løpet av årene har vi i Fargerike besøkt mange hjem og hytter som har en kjøkkenøy. Her er noen av våre absolutte favoritter. Vi håper de vil gi inspirasjon til fornyelse, enten du velger ei øy eller ei!  

Både maskulint og feminint: Til Årets Farge 2020 fargekart, Elvesand, valgte vi det sofistikerte og myke preget på kjøkkenet. For å gi det hele litt karakter, var det naturlig å gi kjøkkeninnredningen to farger. Selve kjøkkenøya fikk en offblack farge, mens resten av kjøkkenet ble malt i årets farge: Elvesand. Akkurat passe stramt og grafisk. Med sort gulv og fargen Nude på veggen, ble det både litt maskulint og feminint. 

Rustikk look: Det er en litt rustikk look på dette kjøkkenet - det er industrielt og maskulint med monokrome farger. De to overdimensjonerte fabrikklampene over kjøkkenøya, er med på å sette stilen på et øyeblikk. Vegger med tapet (har dessverre gått ut, red.adm.) og de matte lampene, får en fin kontrast med den blanke benkeplaten i hvitt. Med et ellers så mørkt kjøkken, kan det være praktisk med hvite benkeplater, da de ikke sluker så mye lys. 

Sjarm på kjøkkenet: På fjellet fant vi det rustikke kjøkkenet med masse sjarm. Den tradisjonsrike bondeblå fargen sammen med vakkert tre, gir rommet en lun og koselig atmosfære. Plassbygget kjøkkenøy med panel og flotte detaljer, gir rommet sjarm og karakter. 

Lett og mykt: Klassisk og elegant i sjøgrønne toner. De vakre formene på kjøkkenet gir rommet et litt herskapelig preg. De glatte benkeplatene i hvitt, sammen med det hvite taket, gir rommet en følelse av letthet og mykhet til den mørke, sofistikerte blåfargen.

Lekent og moderne: Fargen Cuba FR1188 fra Årets Farge 2017 er en dynamitt av en farge. Til det moderne og glatte kjøkkenet, står den kubistiske øya godt. Colour-blocking passer perfekt på et kjøkken, her i en spennende lek hvor rødt og hvitt spiller hovedrollen. Benkeplaten i svart larvikitt spiller godt med. 


Naturtoner:
Naturtoner er perfekt på kjøkkenet. Her er fargene både kalde og varme.  Den rustrøde fargen leker godt sammen med benkeplaten. 

Ønsker du et godt råd på veien? Da anbefaler vi godt renhold! Sjekk ut vår video om å få åpnet tette rør på kjøkkenet. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tale Olivia Henningsen

Tale Olivia Henningsen

Pressekontakt Kreativ Leder, Fargerike PR, inspirasjon, fargeekspert, trender 93089100

Relatert innhold